Werkwijze

Hoe gaat het nu in het werk bij mij? Dit leest u hier!
Nadat u als ouder tot de conclusie bent gekomen dat u en/of uw kind wat ondersteuning kunt/kunnen gebruiken neemt u contact met mij op. Dit kan per e-mail of telefonisch. Hierin bespreken we waar u tegen aan loopt en kijken we of coaching passend is.

Hierna volgt een intakegesprek waar we de hulpvraag helder proberen te maken. Hierbij kan uw kind aanschuiven maar dit is niet noodzakelijk. Tevens krijgt u een coach-contract mee of u tekent deze in de praktijk.

Dan gaan we aan het werk met u en/of uw kind. Per keer wordt er gekeken wat u en/of uw kind nodig heeft, want u en/of uw kind staat centraal! We bespreken de dingen waar u de afgelopen keer tegen aan bent gelopen of wat u is opgevallen aan uw kind sinds de laatste keer dat u en/of uw kind hier was. Daarna ga ik alleen met uw kind aan de slag en op zoek naar de oplossing. Deze oplossing heeft uw kind in zich zonder het te beseffen. Aan mij de taak om samen met uw kind hier naar op zoek te gaan. We sluiten een sessie af met een kort gesprek over datgene wat we gedaan hebben, waar u eventueel mee aan het werk zou kunnen gaan in de begeleiding van uw kind en kijken of er een vervolgafspraak nodig is.

In de praktijk blijkt dat coaching geen langdurig traject is of hoeft te zijn. Het kan voorkomen dat u met 3 sessies het gevoel of idee heeft weer verder te kunnen, maar het kan ook wat langer duren. Dit is afhankelijk van uw kind en de hulpvraag.