Over mij

Marjolein’s kindercoaching is opgericht door Marjolein Wessels.
Op 9-jarige leeftijd kwam ik in aanraking met diverse budo- en vechtsporten waar ik mijn ei helemaal in kwijt kon. Door mijn talent, wilskracht en doorzettingsvermogen heb ik mezelf in een relatief korte tijd naar de top weten te knokken. Dit heeft er toe geleid dat ik in 2001 kampioen van Europa ben geworden.

Hierdoor heb ik heel erg geleerd om over mijn grenzen te gaan en wat mijn grenzen zijn. Elke dag moest ik heel hard trainen om de top te bereiken (en daar te blijven).

Marjolein Wessels Op sommige vlakken is het goed en zelfs prettig om over je grenzen te gaan, als je zelf hier bewust van bent, maar lang niet altijd. En juist daar onderscheid ik mijzelf. Het leren kennen van je eigen grenzen maar ook het durven aangeven hiervan vind ik dan ook erg belangrijk. Kinderen weten tegenwoordig al heel vroeg wat ze willen en wat ze niet willen, maar hun grenzen aangeven vinden ze soms heel moeilijk. Zelfs volwassenen weten niet altijd goed hun grenzen aan te geven. Daar kan ik mee helpen.

Ik werk voornamelijk oplossingsgericht en werk vanuit de positieve benadering. Graag benadruk ik juist de dingen die al goed gaan en niet de dingen die niet goed gaan, want alles wat je aandacht geeft groeit.
Ook gebruik ik de principes uit het Rots & Water. Rots & Water zijn kwaliteiten die iedereen bezit.
De Rots kracht staat onder andere voor: opkomen voor jezelf, je grenzen durven aangeven en je mening durven geven.
De Water kracht staat onder andere voor: luisteren naar de ander, rekening kunnen houden met de ander en een ander helpen.
Ook werk ik graag met het Coachee! spel. Zoals Plato ooit zei: “Je leert iemand beter kennen door een uur met hem te spelen, dan door een jaar te praten.”
Zo zijn er nog kaarten als de deugdenkaarten en eigenwijsjes die ik gebruik. Diverse werkboekjes en teken- en knutselmateriaal gebruik ik ook.
Ik kijk per keer en per persoon wat nodig is voor coaching en dat zet ik dan in. Niet elke coachingssessie is dus vooraf te bepalen en elke keer kan ik een andere methode inzetten.

Voor meer informatie kunt u even kijken op de contact pagina of een e-mail sturen naar: info@marjoleinskindercoaching.nl